MUP nakon tragedije na Bjelašnici: Uhapšena dvojica zbog pogibije radnika

0
Radiosarajevo.ba
MUP nakon tragedije na Bjelašnici: Uhapšena dvojica zbog pogibije radnika
Foto: Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Prilikom radova na jednom objektu na Bjelašnici jučer je došlo do tragedije u kojoj je poginuo jedan radnik.

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima, a radnik je preminuo u 15.50 sati.

Danas su se o tragediji i zvanično oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako su naveli, 6. jula u 13.15 sati obaviještena je dežurna služba Šeste PU da je prilikom obavljanja građevinskih radova na objektu u mjestu Babin do, područje općine Trnovo, došlo do pada i povređivanja lica E.Dž. rođen 1975. godine iz Zavidovića.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je povrijeđeno lice vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezeno na KUM UKC Sarajevo, gdje je istog dana u 15.50 sati od zadobijenih povreda preminuo.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz angažman inspektora zaštite na radu i stalnog sudskog vještaka zaštite na radu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 328. stav 2. KZ F BiH (teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi s krivičnim djelom iz člana 326. stav 1. KZ F BiH (nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova), istog dana lišili slobode lica: D.T. rođen 1972. godine iz Istočnog Novog Sarajeva i M.P. rođen 1996. godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije