MUP KS se oglasio povodom pucnjave u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
MUP KS se oglasio povodom pucnjave u Sarajevu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / MUP KS

MUP KS oglasio se danas o pucnjavi koja se jutros desila u Sarajevu.

Kako je saopćeno, Operativni Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Velikokladuška, područje općine Novi grad Sarajevo.

"Odmah su na mjesto događaja izašli policijski službenici Četvrte PU, te potvrdili navode dojave. Tom prilikom je povrede vatrenim oružjem zadobilo lice A.T. rođen 1988. godine, te mu je ukazana ljekarska pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede", saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako su kazali, upotrebi vatrenog oružja od strane lica I. B. prema prvim informacijama prethodio je nasilan ulazak u porodičnu kuću njegovo vlasništvo od navedenog lica A. T. koji je fizički napao svoju nevjenčanu suprugu A. B., kćerku od I. B. koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede, i to A.B. tešku tjelesnu povredu, a I.B. lakše tjelesne povrede.

"U toku su uviđajne radnje, te prikupljanje i provjera svih saznanja i informacija s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela. Lica A.T. i I. B. su pod nadzorom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije