MUP KS se oglasio o teškom udesu u blizini Sarajeva u kojem je bilo povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS se oglasio o teškom udesu u blizini Sarajeva u kojem je bilo povrijeđenih
Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U mjestu Borak, u Ilijašu - na ulazu u Sarajevu, jučer je došlo do teže saobraćajne nesreće u kojoj su se sudarila tri vozila, a povrijeđeno više osoba, od kojih jedna teško.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do udesa je došlo jučer, u 12.45, kada su se sudarili putničko motorno vozilo Seat Ibiza, kojim je upravljao vozač Z.B., rođen 1957. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, putničkog motornog vozila Renault Megane, kojim je upravljao vozač N.D, rođen 1956. godine u Čapljini, nastanjen u Beogradu i putničkog motornog vozila marke VW T Cross, kojim je upravljala vozač A.N., rođena 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Nakon sudara došlo je do skretanja van kolovoza u desnu stranu motornih vozila Renault Megane i VW T Cross, a potom do udara istih u više stabala drveća, gdje su se i zaustavili.

Premijer liga BiH: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, na programu još dvije utakmice

Premijer liga BiH: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, na programu još dvije utakmice

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač N.D., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila Renault Megane, M.D., rođen 1954.godine u Metkoviću, nastanjen u Novom Sadu, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen na kućno liječenje.

"Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije