MUP otkrio više detalja o akciji u Sarajevu: Ima uhapšenih, spominju se prva imena

3
Radiosarajevo.ba
MUP otkrio više detalja o akciji u Sarajevu: Ima uhapšenih, spominju se prva imena
Foto: Crna hronika / Pretresi na Ilidži

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su izveli akciju "Rez".

U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, provode akciju kodnog naziva "REZ" koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Velika policijska akcija na Ilidži: Evo šta kažu iz policije

Velika policijska akcija na Ilidži: Evo šta kažu iz policije

"Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK/Ž", saopćeno je iz MUP-a.

Portal Istraga.ba objavio je informaciju na Twitteru da je izdata naredba za hapšenje Elvisa Keljmendija, sina Nasera Keljmendija. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretrese na Ilidži.

Kako tvrde, Keljmendi i još dvije osobe osumnjičene su za trgovinu drogom.

Nezvanično, osim Keljmendija, kako saznaje portal Radiosarajevo.ba spominju se imena - Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf6uoDhKBCQ/?fbclid=IwAR00f1qmTOF3ezN0PMD4cNwVGoPFeEGmk0xRNPljQ1P6j9WNgclixMTIe6w[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije