MUP KS: Opljačkana kladionica, uručeno 495 kazni u saobraćaju

Fena
MUP KS: Opljačkana kladionica, uručeno 495 kazni u saobraćaju
Arhiv / Ilustracija
Nepoznata osoba u subotu oko 21.20 sati opljačkala je kladionicu "Milenium", u ulici Trg Solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem otet je novac. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Policija je izvršila uviđaj i radi na rasvjetljavanju krivičnog dijela.

Sarajevska policija uhapsila je u subotu oko 04.00 sata P. J. (1967.) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Policija stanice u Ilijašu u subotu oko 20.40 sati uhapsila je S. A. (1979.) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Stanje u saobraćaju Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u protekla 24 sata podnijela je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a uručili su 495 prekršajnih naloga dok su za lakše prekršaje upozorili 46 vozača.

Iz saobraćaja je isključen jedan vozač zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključene su i tri osobe bez položenog vozačkog ispita, 13 prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, a deset vozila je isključeno neregistrovano, saopćeno je iz MUPKS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije