MUP KS iznio nove detalje o pucnjavi na Baščaršiji

4
Radiosarajevo.ba
MUP KS iznio nove detalje o pucnjavi na Baščaršiji
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Hitna i policija na mjestu događaja

Nakon pucnjave koja se dogodila jučer oko 16:30 sati u centru grada oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

"Dana 08. marta 2024. godine, u 16:40 sati, policijski službenici P.U. Stari Grad, lišili su slobode osobu, O. H. rođen 1994. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo, izazivanje opšte opasnosti, lahka tjelesna povreda iz Člana 323. 173. Krivičnog zakona FBiH i 74. ZOONDINOM-a", saopćeno je iz ministarstva.

Dalje je navedeno da je o navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je osoba lišena slobode, smještena u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Podsjećamo, jučer oko 16:30 sati na Baščaršiji kod Sebilja dogodila se pucnjava u kojoj je povrijeđena 22-godišnjakinja koja je prevezena na KCUS na ukazivanje ljekarske pomoći. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije