MUP KS-a se oglasio nakon zastrašujućeg ubistva starca na Otesu

Radiosarajevo.ba
MUP KS-a se oglasio nakon zastrašujućeg ubistva starca na Otesu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U sarajevskom naselju Otes jučer je pronađeno beživotno tijelo 79-godišnjaka. Kako se poslije doznalo, nesretni čovjek je ubijen.

Ubijen je Nail Gradišić, navodno zbog koristoljublja. Prve informacije su govorile kako je Nail, navodno, zatekao provalnike u kući, nakon čega su ga oni pretukli te da su dvojica zadržana saslušanju.

Ipak, jutrošnje informacije kažu da policija i dalje traga za ubicama.

Ubistvo na Otesu: Policija traga za počiniteljima

Jutros su detalje svirepog zločina objavili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Njihovo saopćenje objavljujemo u cjelosti:

"Dana 5. aprila 2019. godine u 16,15 sati, obaviještena je Peta PU-PS Ilidža, da je u ulici Rahima Ćatovića, od strane NN lica fizički napadnut N.G., rođen 1940. godine iz Sarajeva. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, koji su potvrdili navedenu informaciju, te konstatovali da lice ima vidne povrede glave i ne daje znakove života.

Na licu mjesta od strane doktora ekipe ZHMP Kantona Sarajevo, u 16.35 sati konstatovana smrt imenovanog. O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, koji je zajedno sa sudskim vještakom medicinske struke i uviđajnom ekipom MUP-a Kantona Sarajevo, izašap na mjesto događaja te rukovodio uviđajnim radnjama.

Tijelo preminulog je vozilom Pokopa, prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi dežurnog tužioca biti izvršena obdukcija.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju, identifikaciji i pronalasku izvršioca
navedenog krivičnog djela."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije