Mrkonjić Grad: Poznat uzrok smrti majke i bebe

Radiosarajevo.ba
Mrkonjić Grad: Poznat uzrok smrti majke i bebe
Glas Srpske / PU Mrkonjić Grad

Obdukcija tijela preminule porodilje Z.Č. (26) iz Petrovca i njenog novorođenčeta koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić Gradu, pokazala je da se beba rodila u terminu te da je majka podlegla usljed teškog porođajnog krvarenja, a beba usljed neadekvatnog zbrinjavanja, saznaju "Nezavisne".

Kako saznaje, na njihovim tijelima nema tragova nasilja, a beba koja je rođena sa urednom težinom i dužinom za terminski porođaj, podlegla je jer nije zbrinuta a između ostalog, pupčanik je bio samo otkinut ali ne i podvezan.

Prvi rezultati istrage tragedije u Mrkonjiću: Kako su preminule majka i beba

Z. Č. (26) preminula je kao i njena beba, najvjerovatnije od komplikacija prilikom porođaja u stanu gdje je živjela kao podstanar u Mrkonjić Gradu. Izvor blizak istrazi kazao je Srpskainfo da je ova nesrećna djevojka iz Petrovca, ali da je u zadnje vrijeme živjela u Mrkonjić Gradu gdje je radila kao konobarica.

Iako su njeni poznanici tvrdili da je nesrećna žena, koja je radila kao konobarica u Mrkonjić Gradu, bila u sedmom mjesecu trudnoće, pa su sumnjali na prijevremeni porođaj, obdukcija je ipak pokazala da je porođaj bio u 9. mjesecu.

Z.Č. je živjela kao podstanar jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je bila zaposlena, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije sa virusom korona, posljednjih dana nije radila.

Ovaj šokantan slučaj otkriven je u nedjelju kada se ona nije javljala na mobilni telefon pa su poznanici odlučili da vide šta se desilo, ali ovakav stravičan scenario niko nije očekivao.

Po ulasku u njen iznajmljeni stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta. Iza Z.Č. je ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi sa bakom i djedom u Grahovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije