Mostar: Majka sama traga za utopljenim sinom

Radiosarajevo.ba
Mostar: Majka sama traga za utopljenim sinom

Već danima majka Ljerka Barišić iz Gradačca s kćeri Magdalenom obilazi obale Neretve po Mostaru i traga za sinom Davorom (21) koji je u srijedu upao u vodu ispod Starog mosta i nestao.

Ekipa Dnevnog lista u nedjelju ju je zatekla na obali ispod Starog mosta, na mjestu gdje je Davor posljednji put viđen živ prije no što ga je Neretva odvukla u nepoznato, a odmah je rekla kako se nadala da će ga naći živoga, no da polagano gubi svu nadu.

S njom je bila kćerka Magdalena i prijateljica sina Marija Miličević, koja je među posljednjima vidjela Davora živog, a one su rekle kako su ogorčene jer nitko od spasilačkih ekipa ne traga za Davorom zbog čega im jedino preostaje da sami pretražuju riječne obale.

Mostarske novine pišu kako niti jedna ronilačka ekipa nije prvi dan izašla na teren, navodno jer se kasnilo s službenim zahtjevom za potragu te kako su ranije iz ISS-a govorili da će organizirati novu potragu tek za desetak dana kada bi tijelo, prema nekim procjenama, trebalo isplivati iz dubine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije