Mokra cesta stvara probleme: Dvije saobraćajne nesreće u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Mokra cesta stvara probleme: Dvije saobraćajne nesreće u Sarajevu
Foto: Fena / Ilustracija

U večernjim satima u Sarajevu su se zbog mokrog kolovoza dogodile dvije saobraćajne nesreće u veoma kratkom vremenskom razmaku.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jedna nesreća se desila na petlji Butile, a druga u Hadžićima.

"U saobraćajnoj nesreći koja se desila na autoputu A-1 na petlji Butile, što je izlaz za Sarajevo iz pravca Jošanice, učestvovalo je jedno vozilo i srećom nije bilo povrijeđenih. Vozilo je sklonjeno s ceste tako da je nastavljen protok vozila. Međutim, u 20:15 sati smo dobili dojavu i o nesreći kod Hadžića, tj. u tunelu 25. novembar. Patrola je poslana na teren i tek ćemo saznati o čemu se radi", kazali su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog nesreće kod Hadžića (smjer Lepenica-Tarčin) ovim dijelom puta saobraća se otežano i to preticajnom trakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije