MMA borac iz Sarajeva osuđen na 7,5 godina zatvora zbog ubistva

Radiosarajevo.ba
MMA borac iz Sarajeva osuđen na 7,5 godina zatvora zbog ubistva
FFC / Tomislav Spahović
Nakon što su u ponedjeljak prihvatili sporazum o priznanju krivice koji su potpisali Tužilaštvo i Tomislav Spahović, MMA borac, Sudsko vijeće Kantonalnog suda izreklo je Spahoviću kaznu zatvora u trajanju od 7,5 godina zatvora za ubistvo Amila Geca.

S obzirom na to da je Spahović potpisao sporazum, Sud je odlučio da razdvoji postupak u odnosu na drugooptuženog Arlisa Nišića, piše Avaz, a koji su u ovom predmetu tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja.

Tomislav Spahović se optužnicom tereti da je 22. aprila ove godine u ulici Nusreta Prohića, naselje Buča Potok, Sarajevo počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec, a koji je od zadobivenih povreda 23. aprila ove godine preminuo.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

Spahović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mješovita borilačka vještina) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi prije ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je “The Beast” (Zvijer).

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bjekstvu da bi se na koncu predali policiji.

Kamere postavljene na zgradu gdje se ubistvo dogodilo zabilježile su kretanje osumnjičenih te moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije