Mladića pronađenog kod Blažuja ipak nije udario voz: Čekaju se rezultati obdukcije

Radiosarajevo.ba
Mladića pronađenog kod Blažuja ipak nije udario voz: Čekaju se rezultati obdukcije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Prošle sedmice, 24. jula, na ulazu u Sarajevo iz smjera Hadžića u naselju Blažuj u blizini migrantskog kampa pronađeno je tijelo mladića. Prema prvobitnim informacijama, koje je naš portal dobio iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarjaevo, mislilo se da se radi o migrantu kojeg je usmrtio voz.

Nakon što su pripradnici sarajevske policije obavili uviđaj utvrđeno je kako nije riječ o migrantu i da ga nije udario voz.

Mirza Hadžiabdić portparol MUP-a KS kazao je za Radiosarajevo.ba da tačan uzrok smrti još uvijek nije poznat.

"Kada se završi obdukcija više informacija će biti poznati", kazao je Hadžiabdić.

Policijski službenici nastavljaju raditi na dokumentovanju u utvrđivanju činjenica povodom pronalaska tijela.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić osvrnuo se na svojoj Facebook stranici o ovom slučaju i navodima koje je on čuo.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Vjerovatno ste čuli da je pronađeno beživotno tijelo dvadesetdvogodišnjeg mladića u blizini migrantskog kampa u Blažuju. Isprva su mislili da se radi o migrantu, ali ako su tačne informacije kojima raspolažem, riječ je o mladiću sa Otoke koji je navodno izašao na pet minuta u pekaru u prizemlju zgrade.

Kako čujem član porodice koji je vidio i pregledao tijelo je izjavio da je imao ulaznu ranu od metka na čelu i krvave dlanove.

Ono što zbunjuje jeste to da je policija ponudila porodici da potpiše izvještaj u kojem piše da ga je udario voz. Porodica je, po onome što su meni komunicirali, odbila potpisati taj izvještaj. Izgleda da ni autopsija nije urađena", napisao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije