Mladić sjedio na rubu bazena, iznenada upao u vodu i utopio se

Radiosarajevo.ba
Mladić sjedio na rubu bazena, iznenada upao u vodu i utopio se
Nesvakidašnja tragedija dogodila se na bazenima "Olimp" u Derventi, gdje se utopio osamnaestogodišnji Dragomir Kokoruši iz Petrovca (FBiH).
Glasnogovornica Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je da je obdukcijom utvrđeno da je došlo do utapanja.

“Policijski službenici Policijske stanice Derventa u ponedjeljak su identifikovali D. K. (18) sa područja općine Petrovac, koje je istog dana oko 17.00 sati, na bazenima "Olimp" palo u vodu, nakon čega je u Domu zdravlja Derventa konstatovana smrt”, saopćeno je u utorak iz dobojske Policijske uprave.

Tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gdje je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj urađena obdukcija i koja je pokazala da se mladić utopio.

Dragana Kerkez, rekla je, za "Novosti", da je, prema kazivanju svjedoka, mladić sjedio na ivici bazena i da je iznenada upao u vodu.

To je potvrdio i Andrija Bjelošević, vlasnik bazena "Olimp".

On kaže da je mladić sjedio na ivici bazena sa nogama u vodi i da ni kupačima oko njega u prvi mah nije bilo ništa sumnjivo kad se našao u bazenu.

Suprotno nekim kuloarskim tvrdnjama, vlasnik bazena tvrdi da je mladić pod vodom bio tek nešto više od desetak sekundi.

“Sve se odigralo munjevito. Mladić je ubrzo izvučen na suho, a pristigla su i kola Hitne pomoći”, rekao nam je Bjelošević, koji kaže da sem njega bazeni imaju još jednog licenciranog spasioca.

Tok drame u tragediju na "Olimpu", nažalost, nije mogao da preokrene ni slučajnost da se među kupačima našao i jedan ljekar, koji je bezuspješno pokušavao da reanimira mladića.

Osamnaestogodišnjaku nije bilo spasa, a obdukcija treba da utvrdi da li ga je smrt pokosila iznad vode, kako se pretpostavlja od srčanog udara, ili se pak utopio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije