Mladić opljačkao prodavnicu u Sarajevu, policija ga uhapsila za 40 minuta

Radiosarajevo.ba
Mladić opljačkao prodavnicu u Sarajevu, policija ga uhapsila za 40 minuta

Mladić inicijala H.E. uhapšen je jučer oko 13 sati u Sarajevu, 40 minuta nakon što je opljačkao prodavnicu Ajdin, saopćeno je danas iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Naime, policijski službenici Prve policijske uprave uhapsili su osobu inicijala H.E., rođenu 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZFBiH (Razbojništvo).

On je navedenog dana u 12.20 sati u ulici Dajanli Ibrahim bega, općina Centar Sarajevo, izvršio krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici Ajdin.

Izvršenim pretresom stana i drugih prostorija koje koristi H.E. u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, pronađen je izuzet otuđeni novac, kao i odjeća koju je koristio prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije