Samoubistvo u centru Banja Luke: Muškarac skočio s balkona

Radiosarajevo.ba
Samoubistvo u centru Banja Luke: Muškarac skočio s balkona
Foto: MUP RS / Ilustracija
Tridesetšestogodišnji muškarac ubio se skokom sa zgrade u centru Banja Luke u kojoj je živio, saznaje Srpskainfo.

Nakon što je tragedija prijavljena policiji, obavljen je uviđaj. Utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, te je slučaj zaključen kao samoubistvo.

Prijatelji i poznanici nastradalog u šoku su pričali da ne znaju šta ga je moglo natjerati da na ovakav način okonča svoj život.

Glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović izjavila je da je mladić skočio sa balkona stambene zgrade u kojoj je živio.

"Policijski službenici PU Banja Luka su 17. novembra oko 12.50 zaprimili prijavu da je 36-ogodišnjak skočio sa balkona stambene zgrade. Izvršen je uviđaj i na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela", izjavila je glasnogovornica Markanović.

U banjalučkoj policiji navode da je mladić nakon pada prebačen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je istog dana preminuo.

"O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", zaključili su iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije