Mladić iz Hrvatske brutalno pretučen u Vitezu, ljekari mu se bore za život

4
Radiosarajevo.ba
Mladić iz Hrvatske brutalno pretučen u Vitezu, ljekari mu se bore za život
FOTO: Facebook / Za nadati se da će preživjeti

Već nekoliko dana ljekari splitske bolnice bore se za život 27-godišnjeg Vicka Dodoje, momka iz Dugopolja koji je teško i brutalno pretučen proteklog vikenda u Vitezu, piše Slobodna Dalmacija.

Dodoja, koji uspješno vodi ugledni i poznati porodični restoran "Dodoja" u Dugopolju, tog je vikenda s još dvadesetak mladića otišao u Vitez na bikijadu.

Kako je za Slobodnu Dalmaciju ispričala njegova majka Jela Dodoja, bio je s društvom nakon bikijade u jednom tamošnjem diskoklubu na zabavi.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Malo se i popilo, a neki momci iz njegovog društva navodno su se, po verziji događaja koju je ona čula, nabacivali lokalnim djevojkama i čak im nudili novac za seksualne usluge. One su, pak, tražile više novca, no samo da bi dobile na vremenu, a u međuvremenu su o svemu obavijestile svoje lokalne momke.

"Moj Vice nije to radio, a kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da neko razbija vrata na susjednoj sobi gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem koliko sam čula", priča utučena majka i dodaje:

"Prestali su ga tući tek kad su cure izašle iz sobe i rekle da on nije ništa kriv i da nije taj koji im je nudio novac. Ostao je bez svijesti ležati na podu, niko mu nije pružio pomoć", govori ona dodajući  kako je porodica o cijelom događaju obaviještena tek oko osam sati u nedjelju navečer.

Pretučeni mladić je u međuvremenu bio primljen u ambulantu u Vitezu u besvjesnom stanju i tamo je, zbog neadekvatne pružene pomoći doživio moždani udar.

"Šta da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhapšeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili porodicu, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu", izjavila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije