Policijska akcija u Konjicu: Nekoliko osoba uhapšeno zbog posjedovanja oružja

E. H.
Policijska akcija u Konjicu: Nekoliko osoba uhapšeno zbog posjedovanja oružja
FOTO: Arhiv / Ilustracija
Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona izvršili su akciju na području Konjica u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić, akcija je provedena u utorak, ali još uvijek traju operativna istraživanja zbog čega je nemoguće otkriti sve detalje.

"Prilikom akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, na području Konjica, te su tom prilikom pronađeni oružje i eksplozivna sredstva. Protiv privedenih osoba bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu HNK-a zbog krivičnog djela Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih naprava, a nad njima je već izvršena kriminalistička obrada", dodao je Marić.

Ipak, znakovito je to da policija nije željela otkriti detalje ove akcije, kao ni broj privedenih osoba, zbog čega je ova akcija dobila poprilično misteriozan prizvuk u cijeloj Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije