Miralem iz Modriče uzeo hiljade KM za naftu pa naivne kupce poslao u refineriju

2
Radiosarajevo.ba
Miralem iz Modriče uzeo hiljade KM za naftu pa naivne kupce poslao u refineriju
Foto: Pixabay / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela "Prevara" koje su evidentirane na području Modriče i Doboja.

Policijskoj stanici Modriča, 12. aprila 2021. godine, obratila su se dvije osobe koje su prijavile da su stupili u kontakt sa nepoznatom osobom koja se predstavila kao "Miralem iz Modriče" radi kupovine nafte, te da je od jedne osobe uzeo 1.000 КM za kupovinu 1.000 litara nafte, a od druge 1.500 КM za kupovinu 1.500 litara nafte i da im je reklo da po naftu dođu pred Rafineriju ulja u Modriči.

Kada su ove osobe došle pred Rafineriju nafte nisu zatekli ovu osobu.

Podsjećamo da je Policijskoj stanici Doboj 7. aprila 2021. godine, prijavljeno da je oštećena osoba sa područja grada Doboja, dvojici nepoznatih osoba koja su se predstavila da rade u Rafineriji ulja u Modriči dalo 1.400 КM za kupovinu regresirane nafte, a da mu isti nisu isporučili dogovorenu količinu.

"Policijska uprava Doboj apeluje na građane da budu oprezni prilikom ovakvih
vidova kupovine, te ovom prilikom pozivamo iste ako su prevareni na ovaj ili sličan način da to prijave policiji", nvodi se u saopćenju policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije