Ministarstvo odbrane BiH: Alpinista zadobio teške povrede i otvoreni lom butne kosti (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo odbrane BiH: Alpinista zadobio teške povrede i otvoreni lom butne kosti (FOTO)
/ Foto: Ministarstvo odbrane BiH

Helikopterom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 28. 2. 2014. godine izvršen je hitni prijevoz životno ugroženog bosanskohercegovačkog alpiniste s planine Prenj na Klinički univerzitetski centar Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Povrijeđeni alpinista je Armin Gazić - hrabri penjač koji je osvojio Matterhorn

Alpinista A.G. je nakon pada s velike visine na lokalitetu Skok, na planini Prenj, zadobio teške povrede i otvoreni lom butne kosti, što ga je dovelo u stanje životne ugroženosti. Odmah po prijemu poziva, helikopter se uputio na mjesto nesreće, te se nakon pripreme za evakuaciju uputio ka KCUS. 

Posadu su činila dva pilota OS BiH, dva letača tehničara, pripadnik Borbeno-kontrolnog tima 2. helikopterskog skvadrona i pripadnik Gorske službe spašavanja.

Helikopter je sletio na heliodrom Kliničkog univerzitetskog centra Sarajevo u 15:14 sati, gdje je povrijeđenog preuzeo stručni medicinski tim kliničkog centra. 

Oružane snage su i do sada vršile akcije pomoći civilnom stanovništvu, te pokazale požrtvovanost i opredijeljenost za pomoć građanima BiH. Helikopteri OS-a BiH će također i dalje biti na raspolaganju za ovakve i slične medicinske evakuacije, saopćeno je iz Ministarstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije