Masovna tuča u Sarajevu, jedna osoba s teškim povredama završila u bolnici

Radiosarajevo.ba
Masovna tuča u Sarajevu, jedna osoba s teškim povredama završila u bolnici
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U Ulici X transferzala, u sarajevskoj Općini Novi Grad, 18. novembra je došlo do masovne tuče nakon koje je jedna osoba s teškim povredama završila u bolnici na liječenju.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo u 1 sat poslije ponoći, kada je i Četvrta PU obaviještena da je u navedenoj ulici došlo do masovne tučnjave.

"Došlo je do tuče između N.Š. i A.A. iz Sarajeva, sa jedne strane i dva NN lica, sa druge strane. Tom prilikom NN lice je oštrim predmetom nanijelo tjelesne povrede licu N.Š., rođen 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju", navode iz MUP-a.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

MUP poručuje da se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije