Masovna tuča ispred kluba u centru Sarajeva, jedna osoba teško povrijeđena

1
Radiosarajevo.ba
Masovna tuča ispred kluba u centru Sarajeva, jedna osoba teško povrijeđena
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U noći s petka na subotu, četrdeset minuta nakon ponoći, u centru Sarajeva došlo je do masovne tuče u kojoj je teško povrijeđena jedna osoba.

Kako navode jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, "dana 9. oktobra 2021. godine u 00.40 sati u ulici Kranjčevićeva bb, općina Centar, ispred ugostiteljskog objekta Trezor došlo je do tuče između više osoba".

U ovoj tuči, H.V. iz Sarajeva je zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Doznaje se kako je ova povrijeđena osoba, nakon ljekarskog tretmana, zadržana na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilašta Kantona Sarajevo.

"Istog dana u 3.15, odnosno u 14.45 sati, zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 172. stav 3. KZ FBIH (Teška tjelesna ozljeda), na štetu H.V. iz Sarajeva, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lica J.S., H.H., i S.H. iz Sarajeva.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode otpuštena su iz službenih prostorija Uprave policije MUP-KS", navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije