Mason iz BiH maskiran i u rukavicama palicom pokušao ubiti ženu

Radiosarajevo.ba
Mason iz BiH maskiran i u rukavicama palicom pokušao ubiti ženu
/ Foto: SrpskaCafe
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu za pokušaj ubistva protiv Slobodana Markovića (57), bivšeg direktora Republičke agencije za razvoj srednjih i malih poduzeća (RARS) i, navodno, jednog od najjačih masona u zemlji.

Marković je optužen za pokušaj ubistva Biljane Keserović (52) koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Napad se dogodio 5. decembra prošle godine u podzemnoj garaži zgrade u ulici Svetozara Markovića. U optužnici se navodi da je Marković pod točak žrtvinog Peugeota postavio drvenu cjepanicu i tako je onemogućio da se isparkira. Keserovićeva je izašla iz vozila i kada se sagnula da pomjeri cjepanicu Marković joj je prišao i udario je po glavi drvenom palicom.

"Marković je bio obučen u zeleni kombinezon i na glavi je nosio zeleni kačket, dok je lice maskirao bijelom maskom. Na rukama je imao hirurške rukavice i nosio je drvenu palicu, dugačku 73 centimetra, koju je obložio sivim najlonom. Tom palicom žrtvu je udario u glavu i kada je pala na beton nastavio je brutalno da je udara po glavi i tijelu", navodi se u optužnici.

U jednom trenutku, kako se navodi, optuženi je žrtvu povukao za odjeću i pokušao ju je ugurati u gepek vozila, ali zbog njenog otpora u tome nije uspio. Nastavio je da je mlati palicom, a potom je otvorio zadnja lijeva vrata i ponovo pokušao da je ugura u vozilo. Ni tada nije uspio i kada je žrtva ponovo pala, stao joj nogom na vrat i nastavio da je udara palicom, javlja SrpskaCafe.com.

Onda je uhvatio za glavu i njome lupao od betonski pod, da bi potom kleknuo preko njenih leđa i pokušao da je uguši tako što joj preko usta i nosa zavezao komad platna.

"Žrtva je uspjela da skine platno s usta i počela je da doziva pomoć. Njene povike čuo je N. Č. koji je odmah dotrčao i kada je vidio šta se dešava viknuo je: 'Šta to radiš, čovječe!?', pa je optuženi ustao i počeo bježati prema izlazu iz garaže. Za njim su potrčali N. Č. i D. K. koji su ga sustigli ispred zgrade gdje su ga savladali i zadržali do dolaska policije", navodi se u optužnici.

U napadu Biljana Keserović zadobila je teške povrede glave, i to nagnječenje mozga, prijelom šestog vratnog pršljena, prijelom rebara i nagnječenja po cijelom tijelu.

Nakon hapšenja Markoviću određen je pritvor, koji je sud produžio do okončanja postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije