Marko Momić, osumnjičeni za ubistvo u BiH pobjegao iz države?!

1
Radiosarajevo.ba
Marko Momić, osumnjičeni za ubistvo u BiH pobjegao iz države?!
Foto: Photojoiner / Marko Momić pobjegao iz BiH?

Zahvaljujući jatacima, osumnjičeni za brutalno ubistvo kod Prijedora Marko Momić dočepao se ilegalnog prelaza i pobjegao u Srbiju.

"Momića su pomagači odvezli do granice sa Srbijom i pomogli mu da pobjegne. Pomagači su uhapšeni i tokom dana biće zatraženo njihovo pritvaranje", otkrio je izvor Srpskainfo iz istrage.

U narednim danima biće raspisana međunarodna potjernica za Momićem.

Izvor dodaje kako su istražioci uspjeli pronaći automobil kojim je u više navrata pregažen Mihajlo Stupar zvani Šmit, čije je beživotno tijelo pronađeno jučer ujutro na obali Sane u prijedorskom naselju Raškovac.

Na automobilu su i dalje jasno vidljivi brojni krvavi tragovi, pa će biti predmet vještačenja.

Stupara su pronašli lokalni ribari, nakon čega je obaviještena policija.

Tokom uviđaja utvrđeno je da se radilo o ubistvu, a na tijelu Stupara, posebno na glavi, otkrivene su višestruke povrede. Istragom je utvrđeno da je Šmit izudaran bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Osumnjičeni za ubistvo Marko Momić odranije je poznat policiji, a ubistvo je počinio u vrijeme kada se nalazio pod mjerama koje mu je odredio Sud BiH. Momić se morao javljati u Policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH.

Naime, Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvu tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je izvršio Momić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije