Maloljetnik upucao 39-godišnjaka koji se tukao s njegovim ocem

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik upucao 39-godišnjaka koji se tukao s njegovim ocem
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U ulici Ive Lole Ribara u Glamoču maloljetnik je upucao 39-godišnjaka koji se tukao s njegovim ocem.

„Negdje oko 14.20 sati u subotu, u ulici Ive Lole Ribara u Glamoču došlo je do narušavanja javnog reda i mira kada su se dvije osobe fizički sukobile. Radi se o osobama inicijala B.P, rođene 1978. godine u Prijedoru, nastanjena u Livnu, i osobe M.V. rođene 1977. godine u Livnu, nastanjena u Glamoču.

Naime, prvo su se maloljetna osoba i M.V. verbalno sukobili u kladionici, da bi nakon toga na mjesto događaja došao otac maloljetnika i pri tome je došlo do tučnjave oca s osobom M.V“, saznaje Livno-online u MUP-u Livanjskog kantona.

U jednom trenutku maloljetnik je otišao kući po pištolj i vratio se na mjesto tučnjave i pri tome je ispalio jedan metak s bliske udaljenosti u noge osobe M.V., koja je pri tome zadobila prostrijelne rane na obje noge.

Ranjena osoba sama je zatražila liječničku pomoć u obližnjoj bolnici u Glamoču i van životne je opasnosti.

Dežurni liječnik je prijavio navedene ozljede policiji koja je u kratkom vremenu pronašla maloljetnika, a kasnije tokom dana i oca, osobu B.P.

I maloljetnik i otac su uhapšeni, a u toku je kriminalistička obrada zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije