Slučaj u Banjoj Luci / Maloljetnici pucali u vazduh, kazne zaradili i njihovi roditelji

27. 01. 2022. u 14:41:00 Fena

Shares: 0

Dvoje maloljetnika i njihovi roditelji prekršajno su kažnjeni nakon što su maloljetnici iz gasnog pištolja ispalili više hitaca u vazduh.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, jučer su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u banjalučkom naselju Obilićevo, uočili su dvije nepoznate osobe kako ispaljuju hice u vazduh iz nepoznatog oružja.

"Kontrolom je utvrđeno da se radi o dva maloljetna lica koja su iz gasnog pištolja ispalila više hitaca u vazduh. Od navedenih lica oduzet je gasni pištol", navode iz PU Banja Luka.

O slučaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka - Odjeljenje za prekršaje koji se izjasnio da se sudu dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnih lica zbog počinjenog prekršaja neovlaštena upotreba oružja i protiv roditelja maloljetnih lica zbog počinjenog prekršaja propuštanje obaveze brige o maloljetniku iz Zakona o javnom redu i miru.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)