Majka zlostavljala devetogodišnjaka udarajući ga po glavi

Radiosarajevo.ba
Majka zlostavljala devetogodišnjaka udarajući ga po glavi

Učenik trećeg razreda OŠ "Fatima Gunić" smješten je u Dječiji dom na Bjelavama, a pošto je došao u školu s vidnim povredama koje mu je, kako je ustvrdio, nanijela majka H. D.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje u sarajevskoj policiji, dijete je imalo užasavajuće povrede po licu te su slučaj policiji odmah prijavili uposlenici Osnovne škole "Fatima Gunić". 

"Majka je odmah nakon prijave slučaja i saslušana", potvrđeno nam je u policiji.

Ovu informaciju potvrdio je direktor škole Hajrudin Ćuprija.

On je pojasnio da je slučaj prijavljen i socijalnom radniku i policiji. 

"Moja savjest ne bi bila čista da to nismo uradili. Svi znamo šta se dogodilo u Hadžićima. Dalje je na policiji i tužilaštvu da rade svoj posao i utvrde šta se tačno događalo" kazao je Ćuprija.

On je naglasio da postoje tačne procedure kada se dešava nasilje u školi i van škole nad učenicima. U slučaju da se dijete zlostavlja van škole, obavještavaju se socijalni radnici i policija.

"Naš posao nije samo da predajemo, nego da vodimo brigu o našim učenicima i šta se dešava s njima i van škole. To bi trebali raditi uposlenici svih škola", naglasio je Ćuprija. Navodno, dječaka je zlostavljala majka, ali je očuh S. H. prešutno dozvoljavao nasilje nad dječakom. 

Prema nezvaničnim informacijama, majka djeteta je policijska službenica, a očuh profesor u jednoj od sarajevskih srednjih škola. Također, ovom djetetu je stavljana krpa u usta da komšije ne bi čule jecaje.

MUP KS-a je jučer u 16 sati o premlaćivanju dječaka koji je kazao da mu je povrede nanijela majka obavijestio pedagog Osnovne škole "Fatima Gunić" . 

"Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja", kazali su u MUP-u KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije