Majka optužuje petoricu muškaraca za napad na četrnaestogodišnjaka

Radiosarajevo.ba
Majka optužuje petoricu muškaraca za napad na četrnaestogodišnjaka
Devetog juna u Istočnom Sarajevu pretučen je četrnaestogodišnji Aleksandar Šilj.

Kako je mladićeva majka objasnila za Nezavisne, pretukla su ga peterica muškaraca starosti od 18 do 60 godina, a sve se dogodilo u Istočnom Sarajevu u Spasovdanskoj ulici.

"U petak je bio posljednji dan školske godine. Djeca su otišla u park da proslave. Kćerka čovjeka koji je kasnije tukao moga sina je isprskala moga Aleksandra, na šta je on htio isto da uradi njoj, ali ona je bacila flašicu na njega, nakon čega su se posvađali", kaže Nataša Šilj.

Djevojčica se požalila ocu, a onda su, kako navodi Šiljeva, petorica muškaraca krenula u grad da traže dječaka.

"Došli su do internet kluba, u kojem su ga tražili. Kad su izašli, naišao je Aleksandar. Tada jedan prilazi i udara mu šamar, nakon čega skače otac djevojčice, koji ima 60 godina, izvlači ga do haustora i počinje ga tući. U tom trenutku moje dijete jedan čovjek drži dok ga otac te djevojčice tuče", priča potresena majka.

Očevici su primijetivši šta se događa pokušali pomoći nesretnom dječaku, ali niko u tome nije uspio jer su trojica držala "stražu" i nisu dopuštali nikome da priđe. Jedna komšinica je pozvala policiju.

Osumnjičeni za napad i saučesništvo su G.V., G.D., Đ.M., O.K. i B.P., otac djevojčice, svi iz Istočnog Sarajeva. 

Pretučeni Aleksandar je poslije toga prebačen u Dom zdravlja, odakle je poslan u Bolnicu Kasindo. Prema otpusnom pismu iz bolnice, dječak je primljen zbog višestrukih povreda s obje strane glave, nosa, povreda tijela, to jest desne lakatne kosti i natkoljenice.

Aleksandru je preporučen i odlazak kod psihologa i pedijatra te uzimanje lijekova protiv bolova.

"Policijska uprava Istočno Sarajevo je upoznata sa slučajem. O svemu je obaviješten i tužilac, a istraga je u toku. Trenutno se čeka nalaz o tjelesnim povredama", potvrdili su iz PU Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije