M. T. iz Zenice uhapšen zbog proizvodnje i prodaje droge

Radiosarajevo.ba
M. T. iz Zenice uhapšen zbog proizvodnje i prodaje droge

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije I PU Zenica, u saradnji sa drugim policijskim službenicima, danas su na osnovu naredbe nadležnog suda pretresli dva stana, u ulici Begagića put u Zenici, prilikom čega su uhapšene dvije osobe za koje se sumnja da se bavili neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih sredstava.

Na osnovu ranije prikupljenih informacija izvršeni su pretresi dva stana, vozila, podrumskih prostorija i zajedničkih prostorija koje koriste osobe T.M. i V.A. 

Tokom pretresa pronađena je biljna materija upakovana u plastičnu vrećicu, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 574,4 grama. 

Pronađena je i plastična vrećica sa ostacima rasute biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 194,2 i 114,95 grama te plastične kese sa drogom bruto težine 196,5 i 86,5 grama i jedan paketić od alufolije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. 

Pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje. 

Pronađene materije su oduzete radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK, a T.M. i V.A. su uhapšeni i nad njima se vrši kriminalistička obrada. 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Policijska uprava će dostaviti izvještaj o krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, a protiv M. T. (1975) iz Zenice će biti poduzete zakonom predviđene mjere zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije