Pokušaj ubistva Amira Pašića Faće: Lirimu Bytyqiu produžen pritvor

N. K.
Pokušaj ubistva Amira Pašića Faće: Lirimu Bytyqiu produžen pritvor

Lirimu Bytyqiu produžen je pritvor za još dva mjeseca zbog krivičnog djela "Pokušaj ubistva", a ova mjera Suda izrečena je zbog opasnosti od bjekstva, potvrdila je Azra Bavčić glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uhapšeni Bytyqi nije osumnjičen samo za ubistvo Ramiza Delalića Ćele

Kosovski državljanin se sumnjiči za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji u Sarajevu iz 2007. godine.

Ove navode za pokušaj ubistva Amira Pašića za naš portal potvrdila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić, koja je dodala da je Bytyqi izručen u našu zemlju zbog krivičnog djela iz 2007. godine.

Bytyqi se i prema predmetu Državnog tužilaštva BiH tereti za ubistvo Ramiza Delalića. On je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatske puške sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je iznajmljivao stan, a nakon ubistva su pobjegli sa Audijem A6.

Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije