Laktaši: Uz pomoć majke pokušao ukrasti bratov identitet

Radiosarajevo.ba
Laktaši: Uz pomoć majke pokušao ukrasti bratov identitet
Arhiv / Ilustracija
Neobičan pokušaj prevare i falsificiranja dokumenata dogodio se prethodnih dana u Laktašima kada je jedna osoba, uz pomoć svoje majke, pokušala ukrasti identitet svog brata.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Danku V. (32) i njegovoj majci Biljani S. (52) iz Laktaša, koji su pokušali falsificirati Dankovu ličnu kartu, kako bi on dobio identitet svog mlađeg brata po majci, Boška S. (24).

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske saopćeno je da je krivično djelo uočeno kada je jedna osoba došla u odjel za izdavanje ličnih dokumenata, prijavivši kako je izgubila ličnu kartu.

Službenica za izdavanje dokumenata posumnjala je u identitet ove osobe, te sve prijavila policiji koja je otkrila da je osoba D. V. pokušala krađu identiteta. Zbog toga je nadležnom tužilaštvu podnesen izvještaj zbog falsificiranja službne isprave i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja, a istraga još uvijek traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije