Krađa u Derventi: Kroz prozor kupatila ušao u kuću i opljačkao sugrađanina

0
Radiosarajevo.ba
Krađa u Derventi: Kroz prozor kupatila ušao u kuću i opljačkao sugrađanina
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Policija je uhapsila Elmira Mašića iz Dervente osumnjičenog da je u ponedjeljak u toku noći kroz prozor kupatila ušao u kuću sugrađanina E. G. i ukrao torbicu u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac.

Kako je potvrđeno Nezavisnim, policija ga je isti dan pronašla, a kod njega su bili i ukradeni predmeti koji će biti vraćeni vlasniku. Osim ove krađe osumnjičen je i za krađe alata, motorne pile, kosačice, brusilice, elektro-motora jer su neke od tih stvari također pronađene kod njega.

Ovaj stari policijski znanac, tokom noći je ušao kroz prozor dok su oštetećeni i njegova bolesna žena spavali, te ukrao torbu u kojoj je bilo nekoliko stotina eura.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Akcija MUP-a TK: Razbijena kriminalna grupa, krali vozila i pljačkali benzinske pumpe

Akcija MUP-a TK: Razbijena kriminalna grupa, krali vozila i pljačkali benzinske pumpe

Iz Policijske stanice Derventa, rekli su da Dervenćanina E. M. sumnjiče da je izvršio krivično djelo teška krađa.

"Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je u toku prethodne noći iz kuće vlasništvo lica inicijala E. G. iz Dervente otuđilo torbicu u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac. Otuđeni predmeti su pronađeni i bit će vraćeni vlasniku", saopćeno je iz policije.

Dodaju da su postupajući po navedenom pripadnici Policijske stanice Derventa došli su do saznanja da se navedeno lice može dovesti u vezu i sa izvršenjem serije drugih krivičnih djela gdje su predmeti otuđenja bili razni alati, motorne pile, kosačice, brusilice, elektro-motori i slično.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, u utorak je izvršen pretres kuće koju koristi E. M. prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja više krivičnih djela.

Po kompletiranju predemeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o izvršenim kriivčnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije