Krađa u Banjoj Luci: Iz Audija odnio nekoliko hiljada maraka, uhvaćen sa parama na autoputu

0
Radiosarajevo.ba
Krađa u Banjoj Luci: Iz Audija odnio nekoliko hiljada maraka, uhvaćen sa parama na autoputu
Foto: MUP RS / Ilustracija / MUP RS

Banjalučka policija je uhapsila I. V. iz Kiseljaka koji se sumnjiči da je u utorak iz nezaključanog parkiranog Audija u Banjoj Luci ukrao 5.000 KM.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da policajci preduzimaju sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela krađa.

Banjalučkim policajcima je jučer oštećeni prijavio da je istog dana, u periodu od 12.30 do 13 sati, iz njegovog nezaključanog Audija koji je bilo parkirano u tržnom centru u Banjoj Luci, ukradeno oko 5.000 KM.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Operativnim radom pollicajci došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krađe može dovesti osoba koje upravlja vozilom Audi i kreće se autoputem "9. Januar" u pravcu Doboja. Banjalučki policajci alarmirali su kolege iz Policijske uprave Doboj, koji su istog dana u 19 sati u mjestu Kostajnica u Doboju vozilo, kojim je upravljao I. V. iz Kiseljaka.

Kako se navodi u saopćenju PU Banja Luka, dodaje se da su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju, a uz prethodnu saglasnost dežurnih tužilaca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Doboj, dobojski policajci pretresli vozila.

Tom prilikom pronašli su oko 3.700 KM.

"I. V. je uhapšen i predat Pripadnicima Policijske uprave Banja Luka i u toku je kriminalistička obrada nad osumnjićenim. Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije