Kozluk: Ubistvo nakon svađe u kafani?

Radiosarajevo.ba
Kozluk: Ubistvo nakon svađe u kafani?

Nikola Josić (58) uhapšen je zbog sumnje da je sjekirom ubio sugrađanina Ahmeta H. (81) ispred njegove kuće u zvorničkom selu Kozluk, i to nakon svađe zbog uskršnjih jaja, saznaje Radiosarajevo.ba.

Kako saznajemo, cijeloj drami je prethodila žestoka svađa između dvojice muškaraca koja je počela podjelom uskršnjih jaja. 

Ahmet je navodno bio s društvom u kafani kada je Josić stigao i počeo dijeliti uskršnja jaja. Međutim kada je došao do Ahmeta, navodno su počela vrijeđanja na nacionalnoj osnovi.

Ahmet je Josiću rekao da ne želi od njega ništa i počeo mu je govoriti da je Josićev srpski narod protjerao muslimane iz Kozluka za vrijeme rata. Navodno, Josić je nakon svađe otišao kući po sjekiru i sačekao svoju žrtvu na kapiji njegovog dvorišta, potom ga ubio i otišao.

Ahmet H. je pronađen mrtav ujutro u lokvi krvi, a pronašao ga je komšija koji je prvo pomislio da je starac preminuo prirodnim putem. Tek kada je vidio povrede na njegovoj glavi shvatio je da je riječ o ubistvu, pa je pozvao policiju.

Ovo stravično ubistvo šokiralo je stanovnike Kozluka koji su kazali da je Josić siromašan i živi od poljoprivrede, a Hasanović je živio sam. Navodno su ranije viđeni kako sjede zajedno i razgovaraju.

Okružno tužilaštvo iz Bijeljine je zajedno s policijom izvršilo uviđaj, kojim je utvrđeno da je Hasanovićeva smrt nastupila nasilnim putem. 

"Nakon uviđaja i istrage uhapšen je N. J. zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ovim ubistvom. Policija je pretresla njegovu kuću i objekte koje koristi. Tom prilikom su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom. Još uvijek sa sigurnošću ne možemo potvrditi da li je ovaj slučaj riješen", saopćeno je iz CJB Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije