Istrage / Kozarska Dubica: Lišen slobode jer je vatrenim oružjem prijetio lovočuvaru

14. 07. 2018. u 14:22:00 Anadolija

Shares: 9

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica juče oko podne lišili su slobode R. M. (1952) iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti" i "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".
 
R. M. se tereti da je juče oko 5.50 sati, u mjestu Bijakovac, vatrenim oružjem usmjerenim u pravcu oštećenog, uputio ozbiljne prijetnje po život službenom licu jednog lovačkog udruženja iz Kozarske Dubice, pri kontroli lovišta, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.
 
Policijski službenici su od R. M. privremeno oduzeli pištolj marke "CZ" sa pripadajućim oružnim listom, lovačku pušku "TOZ", oružni list za lovački karabin marke "Zastava", dok je od lica R. B. (1953) iz Kozarske Dubice privremeno oduzet lovački karabin "Zastava" kao i oružni list za lovačku pušku "TOZ".
 
"Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica R. M. biće dostavljen izvještaj za krivična djela "Ugrožavanje sigurnosti" i "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", dok će Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici protiv lica R. M. i R. B. biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u vezi sa počinjenim prekršajem "Zamjena oružja" po Zakonu o oružju i municiji," navodi se u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

NEMA KOMENTARA