Muškarac ubijen ispred ugostiteljskog objekta, osumnjičeni uhapšen

N. K.
Muškarac ubijen ispred ugostiteljskog objekta, osumnjičeni uhapšen
Arhiva/Ilustracija / MUP RS / Ilustracija
U Kotor Varoši sinoć se oko 21:40 sati dogodilo ubistvo, a kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba, za ovo krivično djelo sumnjiči se osoba inicijala D.C.

Glasnogovornica Policijske uprave (PU) Banja Luka Marija Markanović za Radiosarajevo.ba kazala je da se  D.C. sumnjiči da je u četvrtak navečer oko 21:40 sati, ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Šiprage, općina Kotor Varoš, iz pištolja, pucao prema četrdesetjednogodišnjaku, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš.

"Osumnjičeni je nedugo nakon toga identificiran i uhapšen, a pronađeno je i sredstvo s kojim je izvršeno krivično djelo i koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka izvršio je uviđaj zajedno s policijskim službenicima PS Kotor Varoš i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banja Luka", kazala je Markanović.

Prema njenim riječima, s mjesta događaja izezeti su tragovi i predmeti koji će biti poslati na vještačenje, u cilju dokazivanja izvršenog krivičnog djela, a u JU "Zavod za sudsku medicinu RS" će biti izvršena obdukcija žrtve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije