Kontrole u BiH: U Mercedesu i Polu zatečeni s drogom

2
Radiosarajevo.ba
Kontrole u BiH: U Mercedesu i Polu zatečeni s drogom
Foto: MUP TK / Oduzeta driga

Pripadnici Policijske stanice Kladanj u dvije odvojene kontrole vozila pronašli su drogu.

Kladanjski policajci prvo su jučer oko 8.40 sati u mjestu Kovačići kod Kladnja zaustavili i kontrolisali Mercedes, kojim je upravljao S. H. (27) iz Konjica.

Prilikom pregleda vozila uočena su dva manja PVC pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jjedna ručno motana cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dvije tablete "Tramadol", koje su privremeno oduzete.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Istog dana oko 18.15 sati na magistralnom putu M.1.8, u naselju Bare, policajci su zaustavili Polo za čijim upravljačem je bio F. E. (33) iz Živinica.

"Tokom kontrole lice je odavalo jasne i vidne znakove uznemirenosti zbog čega je nad istim izvršen pretres bez naredbe kojom prilikom su kod istog pronađene dvije ručno motane cigarete tzv. „Joint“ sa sadržajem biljne materija koja izgledom asocira na opojnu drogu", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, radi vještačenja.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije