Komšijska svađa izmakla kontroli: U pucnjavi u Brčkom ranjene tri osobe

Radiosarajevo.ba
Komšijska svađa izmakla kontroli: U pucnjavi u Brčkom ranjene tri osobe
Foto: Otisak.ba / Uviđaj pripadnika Policije Brčko distriktan BiH
U pucnjavi koja se danas dogodila u Željezničoj ulici u Brčkom oko 12:40 sati jedna osoba zadobilo je teške, a dvije osobe lakše povrede, dok je osoba sa inicijalima Đ.O. koja je pucala iz pištolja privedena u policiju.

"Policija je zaprimila prijavu oko 12.40 sati i odmah po saznanju na mjesto događaja su izašli policijski službenici. Utvrđeno je da je osoba sa inicijalima Đ.O. rođena 1983. godine, upotrebom pištolja nanijela povrede osobama Š.Š. (23) i Š.Š. (25) koji su sa područja Brčkog i H.A. (36) sa područja Modriče", saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

"O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja je izašla na lice mjesta, pod čijim nadzorom policijski službenici Policije Brčko distirkta BiH, vrše uviđaj", navodi se u saopštenju.

Pucnjava se dogodila ispred zgrade u kojoj uglavnom žive Romi, a sve je počelo komšijskom svađom koja je prerasla u tuču, a potom i pucnjavu, sazanje Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije