Komšija stradale starice na Kovačima: Bila je fina i skromna, ovo me mnogo potreslo (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Komšija stradale starice na Kovačima: Bila je fina i skromna, ovo me mnogo potreslo (VIDEO)

U sarajevskom naselju Kovači jutros oko 4 sata izbio je požar na porodičnoj kući u ulici Očaktanum, u kojem je smrtno stradala žena osoba inicijala B.M. (1936.).

Požar na Kovačima: Jedna osoba smrtno stradala

Po dojavi su na lice mjesta upućene ekipe pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, Prve vatrogasne brigade KS-a i Hitne medicinske pomoći KS-a. 

Starija žena se ugušila ugljenmonoksidom u požaru na Kovačima

"Saznao sam jutros oko 7 i 15 sati, javili su mi da su vijest o nesreći vidjeli na internetu. Radi se o starijoj ženi, koja je bila vrlo skromna i fina. Nekoliko puta sam je tokom dana sretao jer je živjela sama i bila je većinom van kuće. Jutros je bilo hladno, vjerovatno je uključila plin i tako je došlo do požara, Vijest me mnogo potresla, ovo je gusto naselje i svi se poznajemo", kazao je komšija stradale starice."

Vatrogasci su uspjeli iz dvije susjedne kuće na koje se proširio požar spasiti još dvije osobe. Kako je za portal Radiosarajevo.ba kazao glasnogovornik MUP-a KS, smrt osobe inicijala B.M. nastupila je oko 7:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije