Kolega ubijenog krim-inspektora: Zadnja poruka koju sam dobio od njega...

3
Radiosarajevo.ba
Kolega ubijenog krim-inspektora: Zadnja poruka koju sam dobio od njega...
Foto: Bojana Majstorović - RAS / sa komemoracije Radenku Bašiću u Prijedoru

Policijski službenici u Prijedoru već danima intezivno tragaju za ubicom njihovog kolege Radenka Bašića koji je ubijen u ranim jutarnjim satima u ponedeljak.

Jučer je jedna osoba privedena koja bi se mogla dovesti u vezi sa počinjenjem ovog krivičnog djela, no preciznijih informacija nema.

Radenko Bašić je sahranjen jučer, a upriličena je i komemoracija povodom njegove smrti.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Zadnja poruka

"Zadnja tvoja poruka upućena meni u 22:50 bila je – 'prenesi svojim inspektorima, možda nešto saznaju'. Sljedeće jutro oko 6:50 kada sam dolazio na posao saznao sam šta se dogodilo i to me jako potreslo, šta reći dalje osim da ćemo nastaviti put na kojem si ti stao", kazao je Goran Karan, pripadnik Policijske uprave Prijedor.

Na čelu krim policije Bašić je proveo oko godinu i pol, a manje od toga – oko godinu, imao je do penzije. Prezentujući rezultate rada u februaru posebno je istakao rad policije na suzbijanju puteva droge.

Dok se spekuliše da ga je upravo dobar rad koštao, policija danas ne saopštava detalje, a predsjednik Vlade podvlači odlučnost institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije