Kobna tuča u selu Grivci kod Rogatice: Rođaka udario kolcem i usmrtio?

Radiosarajevo.ba
Kobna tuča u selu Grivci kod Rogatice: Rođaka udario kolcem i usmrtio?

Tijelo pedesetpetogodišnjeg Milanka Orašanina pronađeno je jučer ujutro ispred njegove kuće u selu Grivci kod Rogatice, a policija je uhapsila Orašaninovog rođaka i komšiju Milomira Miću Perovića (55), zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa smrću Milanka.

Policiju je o smrti Milanka Orašanina, kako piše Oslobodjenje.ba, obavijestio njegov bliži srodnik u 7:30 sati. Ubrzo nakon toga policija je uhapsila Perovića. Naime, tokom uviđaja policajci su došli do saznanja da je u nedjelju uvečer došlo do tuče između Orašanina i Perovića, što je bio dovoljan razlog da se Perović dovede u vezu s Orašaninovom smrću i privede u Policijsku stanicu na ispitivanje. Tokom jučerašnjeg dana Perović je bio na kriminalističkoj obradi, i nije bilo informacija o tome da li ga je priznao da je ubio komšiju i rođaka. 

Nezvanično se moglo čuti da su se Perović i Orašanin u nedjelju navečer posvađali, a potom i žestoko potukli. Mještani sela Grivci ispričali su da su jedan drugog udarali čim su stigli. Tako je Perović u jednom trenutku dograbio drveni kolac i njime Orašanina udario po glavi, a potom otišao. Istragom i obdukcijom će se utvrditi da li je Orašanin preminuo od posljedica udarca kolcem u glavu. Prema riječima mještana sela Grivci, Orašanin i Perović su bliski rođaci koji su se i prije često svađali, jer je Orašanin umislio da ga je supruga ostavila upravo zbog Perovića, iako to, kako kažu naši sagovornici iz ovog sela, nije istina. Naime, Orašanina je supruga napustila prije godinu-dvije i otišla u Rogaticu, gdje je počela da živi s drugim čovjekom, tako da Orašaninove optužbe nemaju osnova...

Da li je i posljednja svađa i tuča rođaka započela radi žene ili su se, prema nekim neprovjerenim pričama, rođaci potukli zbog zemlje, za sada nije poznato...

Jedna od komšinica ubijenog Orašanina ispričala je da je u nedjelju navečer čula svađu ispred kuće svog komšije, a potom i buku, jer su se Milomir i Milanko počeli tući. Buka je naglo prestala tek nakon što je Milomir Perović potegao kolac na rođaka. Nakon toga Orašanin je otišao u kuću. Kako saznajemo, Orašanin je u kući živio s bratom, s kojim već duže vremena nije govorio, te ga tokom sukoba s Perovićem nije ni zvao u pomoć, niti mu je kasnije rekao da je povijeđen. Pretpostavlja se da je Orašaninu, vjerovatno, tokom noći pozlilo te da je preminuo uslijed zadobijenih povreda. 

Vještačenje i obdukcija

Inače, tokom uviđaja koji su jučer ujutro obavili pripadnici PS-a Rogatica i CJB-a Istočno Sarajevo, pronađen je kolac na kojem su bili tragovi krvi, koji je odnesen na vještačenje kako bi se utvrdilo čija je krv. Osim toga, dežurna tužiteljica Anica Vukadin je naredila obdukciju tijela Milanka Orašanina.

Nakon uviđaja i kriminalističke obrade dežurna tužiteljica će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela za koje će se Perović teretiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije