RS / Ključna Škoda Octavia: Raspliće se mafijaška mreža - ko je ubio Damira Ostojića

11. 06. 2019. u 07:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a navodno je rasvijetlilo ubistvo Damira Ostojića Šijana, koji je ubijen 5. septembra prošle godine u Banjoj Luci.

Iz MUP-a RS-a jučer se nisu zvanično oglasili povodom ovog slučaja, ali, prema nezvaničnim informacijama Srpskainfo, navodno su došli do informacije ko je naručio i ko je izvršio ubistvo.

Propjevao policiji: Srećko Trifković odao imena naručilaca i ubica Damira Ostojića

Do velikog pomaka u istrazi došlo je nakon što je saslušan Srećko Trifković. Navodno je on tada u Tužilaštvu “propjevao” i rekao ko su naručioci, ali i ko je osoba koja je pucala na Ostojića i njegovu suprugu Sandru Jošić.

U dosadašnjoj istrazi Trifković se dovodio u vezu s automobilom Škoda Octavia, koji je u noći ubistva Ostojića koristio njegov ubica.

Trifković važi za osobu koja je sklona kriminalu i već mjesecima se nalazi u pritvoru, jer se dovodi u vezu s ubistvom dva policajca u Sarajevu. Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog sumnje da je bio dio organizovane grupe koja se bavila krađom automobila.

On je 30. maja u Banjoj Luci saslušan uz do tada neviđene mjere bezbjednosti.

Izvor je ispričao da je tada, između ostalog, i pitan oko Škode Octavia, koja je korištena u noći ubistva. Tom prilikom on je navodno izjavio da je vozilo dobio na ime nekog duga i da je s tom osobom dogovorio da se automobil preveze do Travnika. On je također rekao da je zatim angažovao Stefana Samardžiju i Miloša Obradova da to vozilo odvezu do Travnika, što su oni i uradili.

Upravo su Samardžija i Obradov uhapšeni prije Trifkovića, jer je policija pronašla materijalne dokaze koji ih povezuju sa spornom Škodom.

Nakon njihovog hapšenja u MUP-u su tvrdili da su oni kobne večeri vozili Šijanovog ubicu. Međutim, tokom ispitivanja njih dvojica su izjavila isto što i Trifković.

Tada su istražiocima rekli da ih je Trifković angažovao da vozilo odvezu da Travnika, što su i uradili, te da su za to plaćeni. 

Automobil Škoda Octavia ukraden je u noći između 26. i 27. jula prošle godine u Ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu, te je bila skrivena na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu. Zatim je to vozilo 31. jula 2018. prevezeno na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018.

Saučesnici u ubistvu su pratili kretanje Ostojića i njegove supruge Sandre Jošić, te su ubici javili kada su krenuli kući.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48 ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Šest projektila pogodilo je njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave, piše Srpskainfo.

NEMA KOMENTARA