Kineskinja pokušala podmititi policajca u Brčkom

Radiosarajevo.ba
Kineskinja pokušala podmititi policajca u Brčkom

Kineska državljanka pokušala je u subotu na području Brčkog podmititi službenike saobraćajne policije, saopćeno je danas iz brčanske policije. Policijski službenici Jedinice prometne policije, vršeći radarsku kontrolu u mjestu Dubrave, utvrdili su da je kineski državljanin, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Sharan bosanskohercegovačkih registarskih pločica, počinio saobraćajni prekršaj prekoračenja brzine.

Prilikom kontrole spomenutog vozača i vozila, iz istog je s mjesta suvozača izašla ženska osoba i tom prilikom policijskom službeniku Jedinice prometne policije, koji je vršio kontrolu, stavila u džep službene jakne jednu papirnu novčanicu. Provjerom identiteta ženske osobe utvrđeno je da se radi o državljanki Narodne Republike Kine, s inicijalima X.X. (44).

Zbog podmićivanja policijskog službenika, od strane policijskih službenika Jedinice kriminalističke policije, poduzete su mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela ¨Davanje poklona i drugih oblika koristi¨, te je o svemu upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta.

Nad ženskom osobom u Policiji Brčko distrikta izvršena je kriminalistička obrada, a nakon provedenih svih procesnih mjera i radnji, Policija Brčko distrikta, će podnijeti izvješće Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz brčanske policije, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije