Produžen pritvor Krši i Zunđi zbog otmice i spolnog odnosa s djetetom

K.S.
Produžen pritvor Krši i Zunđi zbog otmice i spolnog odnosa s djetetom
Foto: Arhiv / Sud u Sarajevu
Kantonalni sud u Sarajevu, na zahtjev Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, produžio je pritvor Kenani Krši i Jasminu Zunđi na dva mjeseca, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić.

Kršo je osumnjičen za otmicu i spolni odnos sa 12-godišnjom djevojčicom E.M., dok je Jasmin Zunđa osumnjičen je za pomoć pri otmici djevojčice.

"Kenanu Krši je pritvor produžen zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke, uništiti dokaze, od opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo, da bi njegov boravak na slobodi mogao rezultirati uznemirenjem javnosti”, pojasnila je Bavčić.

Dodala je da je pritvor produžen zbog opasnosti od ponavljanja počinjenja krivičnog djela.

Majka djevojčice, Emira Bašić prijavila je nestanak 17. novembra oko 22 sata i tada je kazala da je “djevojčicu oteo muškarac koji je od ranije poznat policiji po krivičnim djelima”.

Kenana Kršu uhapsila je SIPA 2016. godine zbog sumnje na terorističke aktivnosti.

Tužilaštvo BiH i SIPA su imali saznanja da je Kršo kratko bio na ratištu u Siriji.

Kršo je poznat i po tome što je u januaru 2015. godine napravio incident u džamiji u Staroj Brezi, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića.

Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom ISIL-a, a također se još jednom na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima ISIL-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije