Kćerka ubijenog Saše iz Doboja: 'Tata je nju najviše volio. I da mu ovako vrati...'

1
Radiosarajevo.ba
Kćerka ubijenog Saše iz Doboja: 'Tata je nju najviše volio. I da mu ovako vrati...'
Foto: Kolaž / Tamara Kulišić o ubistvu svog oca

Tamara Kulišić, najstarija kćerka Saše Kulišića, koji je svirepo ubijen u Doboju, izražava svoj šok i nevjericu nakon hapšenja supruge Andree, njenog ljubavnika Dražena te maloljetne polusestre, koje su osumnjičene da su planirale i izvršile zločin.

Vijest o hapšenju članova vlastite porodice ostavlja Tamaru u potresenom stanju, pokušavajući shvatiti kako su ljudi koji su bili Saši najbliži mogli smisliti plan njegove smrti.

Sašina starija kćerka, iznosi detalje šoka koji je obuzeo porodicu nakon hapšenja Andree i ostalih osumnjičenih.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

"Mala mi nije jasna, znam kako će zvučati... Ali, od nas četvero, tata je nju najviše volio. Imala je sve što je poželjela, svuda ju je sa sobom vodio. I da mu ovo uradi... Da mu ovako vrati... Da mu stavi one silne lijekove u limunadu, onesposobi ga, da potom njima otključa vrata i omogući im da ga ubiju", izjavljuje Tamara, vidno potresena.

Otkrivajući da je imala "korektan odnos" s osumnjičenom Andreom i kćerkama koje je Saša dobio u drugom braku, Tamara iznosi šokantne pojedinosti o sumnji da je maloljetna polusestra već duže vrijeme trovala oca lijekovima.

Muškarac u Doboju svirepo ubijen: Tijelo pronađeno nago i vezano za drvo

Muškarac u Doboju svirepo ubijen: Tijelo pronađeno nago i vezano za drvo

Porodična tragedija ostavlja trajne posljedice na cijelu obitelj. Tamarin brat, mlađi od nje dvije godine, ne može se oporaviti od šoka. Tamara iznosi duboku tugu i bijes koji obuzima cijelu porodicu, posebno ističući patnju najmlađe kćerke, koja ima samo osam godina i još uvijek ne shvata šta se dogodilo.

"Ja još nekako sve ovo izbacujem, pričam… Ali on ne, on šuti i tuguje. Inače, strašno liči na tatu, svi ga zovu mali Saša... Teško je i babi i djedu, tatinim roditeljima, baba plače ne prestaje, a djed sjedi i tuguje... Djed i ja smo slični, mi teško plačemo. Ali ja sam se sad isplakala kao nikad u životu", govorila je Tamara za Telegraf

Ubistvo Saše Kulišića, koji je pronađen mrtav s brojnim ubodnim ranama, izazvalo je šok i uznemirenje u lokalnoj zajednici. Hapšenje supruge i ostalih osumnjičenih dodatno komplicira ovu tragičnu priču, a porodica Saše Kulišića suočava se s nezamislivim gubitkom i traumom.

Podsjetimo, tijelo Saše Kulišića pronađeno je u šumi 30. januara nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan kanapom i selotejp trakom. Kako je saopštio načelnik PU Doboj Slobodan Radinković kao direktni izvršilac ubistva osumnjičena je njegova supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina. Također osumnjičena je i Sašina kćerka, za koju se sumnja da je izdrobila tablete Saši u limunadu. Kada je Saša omamljen zaspao, pozvala ih je da ih o tome obavijesti, ostavljajući otključana vrata kuće, kako bi mogli nesmetano da uđu.

Nedugo nakon što je tijelo pronađeno, policija je uspjela da locira Dražena i uhapsi ga, a potom je u Banjoj Luci uhvaćena i Andrea. Dan nakon ubistva privedena je i maloljetna kćerka. Svima je određen pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije