Kao da su se spremali za rat: Pogledajte šta je pronađeno u stanu Amela Jašarevića

7
A. Ka.
Kao da su se spremali za rat: Pogledajte šta je pronađeno u stanu Amela Jašarevića
Foto: MUP KS / Oduzeti droga i oružje

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su pisanje portala Radiosarajevo.ba da su danas izvršili pretres stana Amela Jašarevića, osumnjičenog za ubistvo Mehmeda Meše Ramića.

Kako su saopćili iz MUP-a KS, navodeći incijale osumnjičenog, poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva Ramića, policajci su upali u stan u ulici Malta, općina Novo Sarajevo, koji je koristio osumnjičeni Jašarević.

Tom prilikom pronađeno je više od 10 kilograma spida, skoro pet kilograma marihuane, dvije precizne vage za mjerenje, jedna mašina za vakumiranje, šest automatskih puški, pištolj, dva prigušivača, 11 ručnih bombi.

Oduzeta je i rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, dva trotirska metka, četiri ručna bacača raketa (zolje), oko kilogram plastičnog eksploziva, više okvirova za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

- Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja je osumnjičeno navedeno lice, a koje se nalazi u pritvoru", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije