Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu za silovanje protiv Denisa Sadikovića

Radiosarajevo.ba
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu za silovanje protiv Denisa Sadikovića
Foto: Facebook / Denis Sadiković

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu KTKS protiv Denisa Sadikovića zbog krivičnih djela silovanje i protupravno lišenje slobode na štetu osobe inicijala M.Š.

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora optuženom i to zbog opasnosti da bi optuženi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, konkretno na ostećenu i zbog opasnosti od ponavljanja.

Podsjetimo, Denis Sadiković optužen je da je tri dana u stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje držao djevojku inicijala M.Š. i silovao je.

Prema ranijim informacijama djevojka ga je prijavila za silovanje. Međutim, Sadiković je u policiji negirao da je silovao djevojku s kojom je živio u svom stanu, ali je priznao da su se posvađali i potukli.

Podsjećamo, Denisa Sadikovića je supruga Ajla upucala na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane prošle godine.

Sadikovićeva supruga Ajla tereti se za pokušaj ubistva i neko vrijeme je provela u pritvoru. Između supružnika je bilo velikih trzavica, što je kulminiralo na Merhemića trgu na Ciglanama kada je Denis napao Ajlu, nakon čega je ona potegnula pištolj i ranila ga u nogu blizu prepone.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije