Sarajevo: Fahro Kahriman priznao ubistvo Harisa Godinjaka

E. H.
Sarajevo: Fahro Kahriman priznao ubistvo Harisa Godinjaka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija s mjesta pucnjave
Na ročištu koje je danas održano u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u slučaju ubistva Harisa Godinjaka u sarajevskom naselju Mojmilo, optuženi Fahro Kahriman izjasnio se da je kriv za ovo krivično djelo.

Iako je ranije u svom iskazu tvrdio kako nije kriv, Kahriman je danas odlučio da promijeni svoj iskaz i prizna krivicu, zbog čega je zakazano novo ročište u ovom predmetu za 27. novembar, kada će biti raspravljano o njegovom priznanju krivice.

"Kahriman je, na glavnom pretresu, priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se, prema optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo stavlja na teret, to jeste krivično djelo ubistva", potvrdila je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Podsjećamo, incident u kojem je teško ranjen 29-godišnji Haris Godinjak dogodio se 15. marta 2017. godine na Trgu Barcelone u sarajevskom naselju Mojmilo. Tada je Kahriman na njega pucao iz pištolja u ugostiteljskom objektu "Twins", a Godinjak je tri dana kasnije, zbog teških povreda, preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije