Kandidat za Općinsko vijeće poginuo putujući na predizborni skup

Radiosarajevo.ba
Kandidat za Općinsko vijeće poginuo putujući na predizborni skup
Večernji / Ilustracija
U ponedjeljak uvečer oko 19 sati uoči završnog skupa Koalicije hrvatskih stranaka, HDZ BiH i HSS Stjepan Radić u Kiseljaku se dogodila tragedija.

Vozeći se prema Kiseljaku, na magistralnoj cesti M-5 u mjestu Rauševac u saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao Goran Vujica, jedan od kandidata koalicije hrvatskih stranaka za Općinsko vijeće Kiseljak, piše Večernji list.

Osobno vozilo marke VW Sharan kojim je upravljao pod još uvijek nerasvijetljenim okolnostima, koje istražuju djelatnici Policijske uprave Kiseljak koji su obavili uviđaj na mjestu nesreće, prevrnulo se i završilo u odvodnom kanalu uz cestu.

U prevrtanju vozila kojim je upravljao, Vujica je na mjestu preminuo.

Četrdesetsedmogodišnji Vujica otac je troje djece. Dugogodišnji je član HDZ BiH i predsjednik temeljnog ogranka ove stranke u Brestovskom

Poznanici i prijatelji pamte ga kao vrijednog i radišnog čovjeka koji je na sve načine pokušavao stvoriti bolje uvjete življenja svojoj porodici, žiteljima Brestovskog kao i cijelog Kiseljaka. U tom duhu Goran Vujica se kandidirao i za općinskog vijećnika. Nažalost, užasna tragedija prekinula je njegove planove te ostavila golemu prazninu, najprije u njegovoj porodici i među prijateljima i poznanicima, ali i u Općinskom odboru HDZ BiH čiji je bio istaknuti i dugogodišnji član.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije