Kako su Ramo, Vera i Eldar švercovali oružje

0
Fena
Kako su Ramo, Vera i Eldar švercovali oružje
Dan.co.me / Ilustracija

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Rame Mujkića (alias Valentin Zahirović, 65), Vere Mujkić 61.) i Eldara Hodžića (42), državljana BiH, zbog međunarodnog krijumčarenja oružja i vojne opreme.

Optuženi se terete da su tokom 2017. godine u Banjoj Luci, nakon što je prvooptuženi neovlašteno nabavio veće količine oružja, vršili prijevoz i posredovali radi krijumčarenja veće količine oružja i to ručnih bombi, pištolja, automatskih pušaka, te drugih vrsta oružja i municije bez dozvole propisane zakonima BiH, a radi daljeg transporta i prodaje kupcima na ilegalnom tržištu u Švedskoj.

Oni se terete za međunarodno krijumčarenje veće količine oružja i vojne opreme koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu oružja na području Švedske, a otkrivena je i zaplijenjena na graničnom prijelazu u Republici Sloveniji.

Nemile scene u BiH: Sudija brutalno pretučen na terenu, pet sati nije mogao napustiti stadion

Nemile scene u BiH: Sudija brutalno pretučen na terenu, pet sati nije mogao napustiti stadion

Optuženi su duži vremenski period bili nedostupni pravosuđu BiH, a u njihovom hapšenju ostvarena je saradnja s partnerskim institucijama Kraljevine Švedske.

Terete se da su počinili krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije