Kako su istražitelji pripremili klopku radnici koja je trovala šeficu u Banjoj Luci?

3
Radiosarajevo.ba
Kako su istražitelji pripremili klopku radnici koja je trovala šeficu u Banjoj Luci?
Foto: Pexels / Zašto uvijek ide voda uz kafu?

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor radnici Pedagoškog zavoda RS Nini Ninković (57) koju terete za pokušaj ubistva radne koleginice i šefice Slađane T. kojoj je u kafu sipala "mravocid" i natrijev hipoklorit koji je jedan od sastojaka sredstva za čišćenje "domestos".

Branilac Ninkovićeve, advokat Branko Gudalo, kazao je za Glas Srpske da je pritvor njegovoj klijentici određen zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na dokaze i svjedoke. Gudalo je najavio da će uložiti žalbu na odluku suda jer smatra da ne postoje zakonski uslovi za određivanje pritvora.

"Nisam dobio dokaze u ovom slučaju i nisam ih stigao provjeriti tako dane mogu da govorim više detalja. Tek kada dobijem i proučim dokaze moći nešto više da kažem", rekao je Gudalo.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Uznemirujući detalji priče koja je šokirala BiH: Poznato šta je Nina (57) šefici sipala u kafu

Uznemirujući detalji priče koja je šokirala BiH: Poznato šta je Nina (57) šefici sipala u kafu

Prema informacijama spomenutog medija, Ninkovićeva je odlučila da otruje šeficu zbog problema koje je imala na poslu, a navodno je pričala i da trpi mobing.

Ona je mravocid i domestos u kafu svoje šefice stavila u tri navrata i to 8. 9. i 21. decembra. Izvor blizak istrazi je kazao da je pomenuta Slađana T. osjetila čudan miris kafe i okusu te je zbog nekih ranijih nesuglasica posumnjala da je neko možda truje pa je slučaj prijavljen policiji.

"Nakon toga istražioci su organizovali praćenje ponašnja osumnjičene i postavljena je kamera u kancelariji. Video nadzor je 21. decembra snimio Ninkovićevu kako nešto sipa u kafu namijenjenu S. T. pa je uhapšena. Kasnije je analiziran sadržaj iz šalice te je utvrđeno da je u njoj bilo mravocid i natrijev hipoklorit", rekao je naš izvor.

Oštećena Slađana T. na svu sreću nije pretrpjela teže posljedice zbog trovanja niti je bila hospitalizovana.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, navodeći inicijale, ranije saopćeno da Ninkovićevu terete da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života.

"Pomenuta materija je izuzeta i bit će predmet vještačenja u toku istrage", navode iz Tužilaštva.

Ninkovićeva je jedno vrijeme bila načelnica Odjeljenja za osnovno obrazovanje, dok je njena koleginica koju je trovala S. T. zaposlena na mjestu načelnika Sektora za obrazovanje.

Pedagoški zavod RS pokrenuo je disciplinski postupak protiv zaposlene u ovoj ustanovi Nine Ninković koja je osumnjičena za pokušaj ubistva radne koleginice.

U saopćenju iz Pedagoškog zavoda navodi se da će do okončanja disciplinskog postupka Ninkovićeva biti udaljena sa radnog mjesta.

"O svemu navedenom informisano je Ministarstvo prosvjete i kulture", dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije